Bekkenbodem problemen: wat u moet weten

De bekkenbodem is een groep spieren en bindweefsel die de bodem van het bekken vormen. Deze spieren zijn belangrijk voor het ondersteunen van de organen in het bekken, zoals de blaas, baarmoeder en darmen. Wanneer de bekkenbodem niet goed functioneert, kunnen er verschillende problemen optreden.

Soorten bekkenbodem problemen

Er zijn verschillende soorten bekkenbodem problemen, waaronder:

Ongewenst urine- of ontlastingsverlies
Verzakking van organen in het bekken
Pijn tijdens seks
Moeilijkheden bij het plassen of ontlasten
Seksuele disfuncties

Oorzaken van bekkenbodem problemen

Bekkenbodem problemen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals:

Zwangerschap en bevalling
Overgewicht
Menopauze
Operaties in het bekkengebied
Chronische constipatie
Langdurig hoesten

Behandeling van bekkenbodem problemen

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor bekkenbodem problemen, waaronder:

Bekkenfysiotherapie
Medicatie
Chirurgie
Het is belangrijk om uw symptomen met uw arts te bespreken om de juiste behandeling voor uw situatie te bepalen.

Oefeningen voor de bekkenbodem

Er zijn verschillende bekkenbodem oefeningen die u thuis kunt uitvoeren om uw spieren te versterken. Hier zijn drie oefeningen met een lage moeilijkheidsgraad:

1. Knijpen en ontspannen

Ga op uw rug liggen met uw knieën gebogen en uw voeten plat op de grond. Knijp uw bekkenbodemspieren samen alsof u probeert uw plas op te houden, houd dit vast gedurende vijf seconden en ontspan dan. Herhaal deze oefening 10 keer.

2. Elevator oefening

Stel je voor dat je bekkenbodem een lift is. Span uw bekkenbodemspieren aan en laat deze langzaam omhoog gaan, alsof u naar een hogere verdieping gaat. Houd de spieren op dit niveau vast gedurende vijf seconden en ontspan ze dan langzaam terwijl u naar beneden gaat. Herhaal deze oefening 10 keer.

3. Brug

Ga op uw rug liggen met uw knieën gebogen en uw voeten plat op de grond. Duw uw heupen omhoog terwijl u uw bekkenbodemspieren aanspant. Houd deze positie 10 seconden vast en ontspan vervolgens uw spieren terwijl u uw heupen langzaam weer naar beneden laat zakken. Herhaal deze oefening 10 keer.

 

4. Combineer de oefeningen met V-tight en maak je intieme leven meteen een stuk spannender.

V-tight is een unieke crème die speciaal is ontworpen om te helpen bij het strakker maken van de intieme zone en het verbeteren van de algehele intimiteit. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten zoals goudsbloem en munt die bekend staan om hun verstrakkende en versterkende eigenschappen. Door regelmatig gebruik van V-tight kunt u merkbare verbeteringen ervaren in de stevigheid en elasticiteit van uw intieme zone, wat kan leiden tot meer comfort en zelfvertrouwen tijdens intieme momenten. Daarnaast is V-tight eenvoudig aan te brengen en kan het discreet worden gebruikt in uw dagelijks leven.